Arıcılığın olmazsa olmaz temel araçlarından birisidir. Yanan körükten arılara bir süre duman verilerek sakinleşmeleri sağlanır. Dumana maruz kalan arılar hemen bal yemeye başlarlar. Kursakları balla dolan arılar sakindir ve kolay kolay sokmazlar.
Körük silindir şeklinde galvaniz ya da paslanmaz çelikten yapılır. İyi bir körük ağzından alev çıkarmayan, uzun süre sönmeden duman veren bir yapılışta olmalıdır. Körükte çok duman veren pamuklu bez parçaları, mayıs tezeği, ağaç parçaları, kuru mısır koçanı gibi maddeler kullanılır. Koli ambalajlarında kullanılan delikli mukavva uygun ebatta kesilip, rulo haline getirilerek körüğe konur ve alttan yakılır. Ayrıca en ideal yakıtlardan birisi de büyük hayvanların tezeğidir, uzun süre yanar ve bol duman verir.