" Farkındalık ve Markalaşma Adına "
balevi_slider_01.jpg balevi_slider_02.jpg balevi_slider_03.jpg balevi_slider_04.jpg balevi_slider_05.jpg balevi_slider_06.jpg balevi_slider_07.jpg balevi_slider_08.jpg

BAL HAKKINDA

Bal, nektarının arıların vücutlarından algıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu, dayanıklı, yoğun ve yüksek besin değeri içeren bir gıda maddesine dönüştürülmesi ile elde edilir. Doğadaki bal nektarlarını ve polenleri toplamak için görevli arılar tarafından  kovana getirdiği balı kovan içerisindeki boş bal gözeneğine bırakarak tekrar nektar toplamak için dışarıya çıkar. Petek gözüne konulan bal, kovan içerisinde bal stoklamasını yapan arılar tarafından alınarak, sıralı olarak peteklerin gözeneklerine yerleştirilir. Ballıktaki peteklere konulan bal, arılar tarafından havalandırılarak suyu uçurup olgunlaşması sağlanır. Balın olgunlaşma evresi geçtikten sonra balmumu salgılayan arılar tarafından kapatılıp, sırlanarak tüketime hazır hale getirirler