" Farkındalık ve Markalaşma Adına "
balevi_slider_01.jpg balevi_slider_02.jpg balevi_slider_03.jpg balevi_slider_04.jpg balevi_slider_05.jpg balevi_slider_06.jpg balevi_slider_07.jpg balevi_slider_08.jpg

HABERLER

Marmaris Balevi Projesi Analiz Toplantısı

Marmaris Ticaret Odası, Osmaniye Köyü Muhtarlığı işbirliğinde oluşturulan Marmaris Balevi Projesi kapsamında paydaş olarak benimsenen Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği(MAYBİR), Muğla Üniversitesi, Çine Arıcılık Müzesi ile 12 Aralık 2011 tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, MAYBİR(Muğla Arıcılar Birliği) Başkanı Ziya Şahin, MAYBİR Sorumlusu Veteriner Hekim Sezai Erginoğlu, Çine Arıcılık Müzesi Sorumlusu ve Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mustafa Köseoğlu, Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulu Arıcılık Programı Başkanı Yard. Doç. Dr. Ali İhsan Öztürk ve Öğretim Görevlisi Veli Türkmen’in katıldığı toplantıda Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulunmuştur.

Sabah;  geliştirilen Balevi Projesi yerinde incelenmiş ve bitmek üzere olan inşaat üzerinden mimari ve fiziki önerilerde bulunulmuştur. İç mimari, sergi salonları ve bahçenin tasarımına ilişkin görüşler sunulmuştur.

Öğleden sonra Marmaris Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda ise Balevi’nin fonksiyonel hale gelmesi için oluşturulması ve uygulanması gereken programlar ve stratejiler ile bilimsel düzeyde çalıştırılması için önem teşkil eden adımlar üzerinde konuşulmuştur.

Paydaşların Balevi’nin Marmaris, Muğla ve uzun vadede Türkiye için faydalı olması konusundaki ortak görüşleri neticesinde bağlantıda kalınması gerekli kurum ve kişiler belirlenmiş ve bir yol haritası hazırlanmıştır.

Aksilik ve gecikmeler olmaması durumunda Mart ayı içinde açılması planlanan Marmaris Balevi Projesi kapsamında kurumların ortak çalışma ruhu harekete geçmiş bizler için en önemli iki sektörün, turizm ve arıcılık, birbirini destekler şekilde çalıştırılması konusunda hem fikir olunmuştur.

Ortak bir çalışmanın ürünü olan Marmaris Balevi ile ilgili çalışmalar ve gelişmeler aralıklarla halkımıza duyurulacaktır.

Makale İle İlgili Resimler