" Farkındalık ve Markalaşma Adına "
balevi_slider_01.jpg balevi_slider_02.jpg balevi_slider_03.jpg balevi_slider_04.jpg balevi_slider_05.jpg balevi_slider_06.jpg balevi_slider_07.jpg balevi_slider_08.jpg

HABERLER

Marmaris Bal Evi Projesi İmzalandı

Marmaris Ticaret Odası Meclis Üyeleri tarafından 02 Mart 2011 günü Marmaris Bal Evi projesine oybirliğiyle karar verilmiş ve 24 Mart 2011 Perşembe günü saat 12:00 de Marmaris Ticaret Odası Toplantı salonunda Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, MTO Yönetim Kur. Başkanı Mehmet Baysal ve Osmaniye Muhtarı Hüseyin Aydın tarafından Marmaris Bal Evi – Osmaniye projesi hayata geçirilmek üzere imzalanmıştır.

Osmaniye, Marmaris köyleri arasında turizmden en az nasibini alan köyümüzdür. Marmaris çam balının yoğunluklu olarak üretildiği Osmaniye köyünde çam balımızı uluslar arası bir marka olarak turizme kazandırabilmek amaçlarımız arasındadır. Ayrıca misafirlerimize arıcılığın ve balcılığın dünü ve bugününü, yapım aşamalarını gösterebilmek, köylünün kendi ürettiği balın satışını yapabilmesini sağlamak için Osmaniye muhtarımızla görüşülmüş, Kaymakamlığımızın bilgisi dâhilinde muhtarlığa ait bir parselde muhtarlıkla ortak hizmet binası, arıcılık ve balcılık evinin yanı sıra Osmaniyeli kızların yerel ve otantik, özgün ürünlerini sergileyebilecekleri, eğitim alabilecekleri atölyeler ve toplantı salonlarını kapsayan bir proje hazırlanmıştır.

Verilmesi düşünülen eğitimler hem arıcılığın bir meslek olarak daha doğru yapılmasını, hem arıcılık alanında girişimciliğin arttırılmasını hem de apiterapi gibi arı ve bal ile ilgili uluslararası arenada önem kazanan yan kolların Osmaniye için geliştirilmesini amaç edinecektir. Bu doğrultuda uluslararası arıcılık ve bal enstitüleri ve araştırma merkezleri ile bağlantıya geçilerek projemizin tanıtılması için çalışmalarımız başlamıştır. Böylece Osmaniye sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınırlığı sağlanmış bir “bal köyü” haline gelecektir.

Osmaniye Muhtarlığına destek olabilmek amacıyla bir muhtarlık binası Proje kapsamına alınmıştır.

Muğla İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne iletilen Marmaris Bal Evi projemize olumlu bakıldığı belirtilmiştir.

Muhtarımız ve Kaymakamımız ile yapılan görüşmeler neticesinde bir protokol imzalanması kararlaştırılmıştır. İmzalanacak protokol ile Marmaris Bal Evi;

Osmaniye Projesinin sağlam bir zemine oturtulmasına dikkat edilmiştir.

Bu çalışmalar neticesinde; 24 Mart 2011 Perşembe günü saat 12:00 de Marmaris Ticaret Odası Toplantı salonunda Marmaris Kaymakamı Serdar Polat’ın katılımıyla ; MTO Yönetim Kur. Başkanı Mehmet Baysal ve Osmaniye Muhtarı Hüseyin Aydın tarafından Marmaris Bal Evi – Osmaniye projesi hayata geçirilmek üzere imzalanmıştır.

Bu projenin, Marmaris’in tanıtımına ve yöremizde alternatif turizmin gelişmesine büyük katkısı olacağına inanıyoruz.

Makale İle İlgili Resimler