" Farkındalık ve Markalaşma Adına "
balevi_slider_01.jpg balevi_slider_02.jpg balevi_slider_03.jpg balevi_slider_04.jpg balevi_slider_05.jpg balevi_slider_06.jpg balevi_slider_07.jpg balevi_slider_08.jpg

HABERLER

Marmaris Bal Evi Osmaniye Köyü’nde Arıcılara Eğitim

Marmaris Ticaret Odası'nın sosyal projesi olan Marmaris Bal Evi; arıcılık. bal üretimi ve Marmaris çam balını markalaştırma adına yaptığı eğitim zincirine bir yenisini ekledi.

27.02 2013 tarihinde Osmaniye köyü Marmaris Bal Evinde düzenlenen arıcılıkta ilkbahar bakımı, Varoa zararlıları ve mücadelesi ile birlikte Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü'nün de arıcılıkla ilgili mevzuat konusundaki eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Marmaris Balevi Genel Koordinatörü Şiir Dürüst  yaptığı açıklamada; Marmaris, Osmaniye köyü ve çevre köylerden seminere 50 arıcı katıldığını belirtti. Varoa zararlıları ve ilkbaharda bakımı hakkında Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlileri Veli Türkmen ve Ali İhsan Öztürk

eğitim verirken arıcılıkla ilgili mevzuat konusunda Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Veteriner hekimler Mehmet Elevli ve Semih Kovuk tarafındanbilgilendirme yapıldı.

Saat 10:00- 17:00 arasında devam eden eğitim süresince arıcılarımıza ve katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bu eğitim programı çerçevesinde her perşembe günü Muğla Üniversitesi öğretim görevlileri arıcılarla gün boyu eğitime devam edecek, soru ve sorunları dinleyerek önerilerde bulunacak.

Ayrıca  1.2.3- Nisan 2013 tarihinde 3 gün sürecek olan; bal, polen, propolis hazırlanması, arı sütü toplanması konularında eğitimler verilerektir.

Öğretim görevlileri, 40 yaş altı arıcılar için büyük önem taşımakta olan bu eğitimlere ailecek katılınması konusuna dikkat çektiler.

Eğitimler gündüz uygulamalı; akşamları da teorik olarak ele alınacak.

Makale İle İlgili Resimler