" Farkındalık ve Markalaşma Adına "
balevi_slider_01.jpg balevi_slider_02.jpg balevi_slider_03.jpg balevi_slider_04.jpg balevi_slider_05.jpg balevi_slider_06.jpg balevi_slider_07.jpg balevi_slider_08.jpg

HABERLER

Bal evi Temeli atıldı

Marmaris Ticaret Odası ve Osmaniye Köyü Muhtarlığı tarafından aylardır sürdürülen çalışmaların ardından hayata geçirilmesi planlanan'Bal Evi' nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

En geç yaz sezonu sonunda hizmete girmesi  planlanan, petek görünümündeki 15 adet yapıdan oluşacak kompleksin temel atma törenine, Kaymakam A. Serdar Polat, Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Süer, Yön.Kur.Bşk. Mehmet Baysal, Meclis Üyeleri,Yönetim Kurulu Üyeleri, Muğla İl Genel Meclisi Üyeleri Ceyhan Eroğlu, Dursun Kaplan ve Suat Esin, Arıcılık Yetiştirme Uzmanı Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu, Marmaris İlçe Tarım Müdürü Nafiz Çiftçi, Osmaniye Muhtarı Hüseyin Aydın ile köylülerin de aralarında yer aldığı kalabalık bir topluluk katıldı.

Dualarla birlikte kurban kesilen törende konuşan Kaymakam Polat törende yaptığı konuşmasına; “Marmaris Ticaret Odası başkan ve üyelerine maddi ve manevi desteklerinden dolayı köyüm adına çok teşekkür ederim. Böyle bir projeye vesile oldular” diyerek başladı. Kaymakam Polat; “Projeye köy muhtarımız ve köylüler de destek verdiler. Bu projeyi Osmaniye köyünün ikinci doğuşu olarak görüyorum. Köyümüzün çehresi değişecek. Projeden sonra dünya çapında ünlenecek olan Osmaniye çam balının perakende satışı burada yapılacak”dedi. Ayrıca Bal Evi’nin köye ve köyde üretilen bala değer katacağına olan inancı ile “Turizmden yeterince pay alamayan Osmaniye’nin, Bal Evi’yle birlikte canlanacağını düşünüyorum” diye belirtti. “Köylünün cebine bugünküden iki kat fazla para girecek, bu projeye hep beraber sahip çıkacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Osmaniye Muhtarı Hüseyin Aydın; başta MTO olmak üzere projenin mimarlarına ve emeği geçenlerine teşekkür etti. Aydın;  “İddia ediyoruz, dünyanın en kaliteli çam balı köyümüzde üretilmektedir. Evet, ürünümüz kaliteli ama pazarlamada sıkıntı yaşıyoruz. Değerinin altında pazarlamak zorunda kalıyoruz. Bal Evi’nin bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağı, gibi köyümüzün turistik değerini de arttıracağına kesin gözüyle bakıyoruz” diye konuştu.

MTO Başkanı Mehmet Baysal; “Bal evi, bal satış yerinden çok Bal Enstitüsü olacak” diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Bal evi çalışmalarında bize desteklerini esirgemeyen Arı yetiştirme uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ile birlikte Marmaris’te bal üretimini artırmak, kalitesini yükseltmek için çalışmalara başladık. Bu projenin, Marmaris’in tanıtımına ve yöremizde alternatif turizmin gelişmesine büyük katkısı olacağına inanıyoruz" dedi. Baysal, Bal Evi içerisinde  arıcılık ve balcılık binalarının, misafirhanenin, Osmaniyelilerin çam balı ürünlerini sergileyecekleri salonların,  atölyelerin ve eğitim alanlarının yer alacağını belirtti.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu; Marmaris Ticaret Odasını bu projelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum ve yapacakları çalışmalar ile Marmaris çam balını ulusalar arası platforma taşıyacaklarına inanıyorum dedi. Ayrıca Doğaroğlu; Muğla Çam balı üretiminde Dünyada önemli bir paya sahip olduğunu ve dünyada üretilen çam balının yüzde 80’i Muğla’da. Marmaris de bu üretimde büyük paya sahip dedi. Marmaris’te üretilen çam balı miktarı Yunanistan’ın tamamında üretilen baldan daha fazla olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, başta Kaymakam Polat, Mehmet Baysal ve Muhtar Aydın olmak üzere, törene katılanlar inşaatın temeline beton harcı attı. Tören sonrası da köylüler törene katılanlara yemek, ayran ve ballı lokma ikram etti.

Makale İle İlgili Resimler